top of page

SINI-MERI HEDBERG JA SAAVUTTAMATON MAISEMA

Sini-Meri Hedbergille tärkeä tila löytyy Taiteen talossa Turusta, mutta erityisesti kesäisin hän viettää aikaa Kemissä ja maalaa pienessä kesästudiossaan. Meri-Lapin luonto, etenkin merenranta, toimivat merkittävänä innoittajana luonnonläheisille, erilaisia säätiloja peilaaville teoksille.



Sini-Meri kertoo värien olevan suuressa merkityksessä hänen taidemaalauksessaan.

“Olen taidemaalari, jolle värit ovat yleensä tärkein lähtökohta. Värien

kautta voin ilmaista asioita, joista on jopa mahdotonta puhua, värit toimivat tunnelmien ja  tunteiden tulkitsijana. Olen kiinnostunut ympäröivästä maisemasta ja luonnosta; maalauksissani liitän havaintoja maisemallisiin elementteihin. Maalatessani toistan elämän liikettä, tunnetta olemisesta. Minua kiehtoo ajatus siitä, miten maisema itsessään on saavuttamaton, mutta samalla läsnä ja nähtävissä.”


Elokuvat ja kirjallisuus auttavat löytämään inspiraatiota. Sini-Meri Hedberg kertoo taidehistorian ja nykytaiteen olevan merkityksellisessä osassa hänen omassa luomistyössään ja taideuran kehityksessä . “Olen jo varhain ollut kiinnostunut kuvataiteen tekemisestä ja harrastanut sitä koko ikäni. Taiteilijan toimeentuloon liittyvä epävarmuus sai minua siirtämään taiteilijaksi ryhtymistä lähemmäs kolmenkympin ikää. Valmistuin kuvataiteilijaksi Turun Taideakatemiasta vuonna 2004, jonka jälkeen olen toiminut aktiivisesti kuvataiteen kentällä; olen pitänyt runsaasti yksityisnäyttelyitä ja ollut osana taideyhdistysten toimintaa.”


Sini-Merin tavoite on kehittyä yhä paremmaksi abstraktissa ilmaisussaan. Vaikka taidemaalarin uran alkuvaiheessa hän on keskittynyt klassisempaan ilmaisuun, abstrakti ilmaisu on kehittynyt kaiken muun rinnalla, ja erityisesti maiseman kerronnassa. “Pyrin laajaan näyttelytoimintaan; pidän yksityisnäyttelyitä ja osallistun yhteisnäyttelyihin. Unelmoin työskentelystä pitkissä residensseissä, opintomatkoista maailman taidemuseoihin ja biennaaleihin ja tietysti toivon enemmän näyttelytoimintaa ulkomaille.” Kuvassa (alla) teos “Henkäys” lepää Marbellassa Suomen taiteilijaseuran ateljeetalon seinällä.



Pyysin Sini-Meriä valitsemaan itse mieleisensä teoksen blogitekstin rinnalle. Henkäys maalautui Espanjan residenssijaksolla vuonna 2018 (akryyli kankaalle, 38 x 46 cm). 


“Olin residenssissä työskentelemässä ilman varsinaista aihetta, enemmänkin toipumassa läheisen kuolemasta ja hakemassa maalausintoa. Matkalla pohdin paljon elämään ja kuolemaan liittyviä tunteita ja kävin läpi surua. Eräänä tuulisena päivänä löysin uuden aiheen: tuuli. Sen monitulkinnaisuus kiteytti mielestäni hienosti olemisen kysymyksiä. Residenssissä syntyi lisäksi muutamia muitakin maalauksia, joiden pohjalta jatkoin uudella teemalla kotimaassa. Henkäys on siis osa Tuulee-sarjaa, jossa tarkastelen tuulen luonnetta. Tuuli on liikettä, jatkuvaa muutosta ja ajattelen sen olevan myös olemisen vertauskuva. Tuuli on näkymätön, mutta sen havaitsee liikkuvissa lehdissä, aalloissa, maisemassa, pilvissä. Maalaussarjaa tehdessäni olen pohtinut myös miltä näyttää maalaus, jossa näkyy vain

tuuli, onko sellainen edes mahdollista?”


Sini-Meri Hedbergin herkullinen ja viipyilemään houkutteleva teosvalikoima löytyy Taikosta. Muista pyytää Mirai Homesilta etukoodi ostoksilla!



95 katselukertaa0 kommenttia

Commentaires


bottom of page