top of page

Taiko - suomalaista taidetta Espanjan Aurinkorannikolle!

Päivitetty: 6. huhtik.



Vuonna 2016 Pia ja Patrik Edman perustivat Suomen suurimman ja laajimman taiteen verkkokaupan, Taikon. Markkinoinnin ammattilaisina, he olivat huomanneet, että Suomessa taiteen myynnissä oli digitaalinen aukko. Taiko sai nimensä sanasta taide, sekä suomen että ruotsin kielillä (taide + konst).

"Taiko on myös japanilainen lyömäsoitin, mikä istuu mainiosti, sillä Taiko haluaa rummuttaa suomalaisen taiteen puolesta." Toteaa Pia ja Patrik yrityksestään, joka on mahdollistanut jo 600 taiteilijalle myyntikanavan Suomessa ja ulkomailla.


Taikosta voi hankkia maalauksia, taidegrafiikkaa, valokuvataidetta ja veistoksia. Valikoimassa on tuhansia teoksia. Taiko palvelee niin yksityis- kuin yritysasiakkaitakin ja toimittaa taidetta ympäri maailman. Suomalaista kuvataidetta arvostetaan korkealle maailmalla. Vasta Taikon avauduttua, kansainvälisille taiteen ystäville tarjoutui kätevä ja monipuolinen kanava hankkia suomalaisten ammattitaiteilijoiden taidetta. Vaikka suurin osa Taikosta myydyistä teoksista toimitetaan Suomeen, aina useampi tilaus lähtee myös ulkomaille. Espanjan Aurinkorannikolla konsulttina ja taiteen vastaanottajana toimii kuvataiteeseen erikoistunut värisuunnittelija Sanna-Mari Prittinen.


Taikon perustajien äänessä on kuultavissa vastuullisuus ja vahva perspektiivi pohjoisen taiteen tukemiseksi.  "Ihmiset haluavat valita ympärilleen esineitä, jotka luovat muistoja ja viihtyisyyttä, kestävät aikaa ja periytyvät sukupolvelta toiselle. Käsin luodun taideteoksen ostaja tekee vastuullisen hankinnan, joka tuo iloa ja tunnelmaa pitkäksi ajaksi. Taiteilija saa tuloja, jotta hän voi jatkaa taiteen luomista.

Suomalainen design on jo lyönyt itsensä läpi ulkomailla - taide tulee vauhdilla perässä." 


Ostaessasi Taikosta, teet hyvän valinnan joka tapauksessa. Tärkeää on luottaa omaan vaistoon ja tunteeseen. Silloin teet onnistuneen ostoksen.

Taidekauppaan voit tutustua itsenäisesti linkin välityksellä, mutta halutessasi saat apua ostoksen valinnassa asiantuntijalta. Muista, että ostos on myös edullisempi ottamalla ensin yhteyttä Mirai Homesiin ja Sanna-Mariin.


Taikossa on myynnissä taidetta vain ammattitaiteilijoilta. Laadun varmistamiseksi jokainen taiteiija on arvioitu tiettyjen kriteerien perusteella, ennen kuin hänet on hyväksytty Taikoon.

26 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Commentaires


bottom of page